Verkondiging:

In de Maria Tenhemelopneming kerk in Mariadorp-Eijsden, is al ruim dertig jaar een gebedsgroep actief o.l.v. mevr. Fien Haenen. Zij is In 1985 begonnen met het bidden van de rozenkrans, elke vrijdagavond om 19.00 uur, in de kerk of Maria-kapel, de groep bestond uit ca 20 a 25 deelnemers.

In 2002 is de gebedsgroep begonnen met de aanbidding, in stilte, en de uitstelling van het Allerheiligste.
De groep werd kleiner, ca 12 personen, nog steeds o.l.v. van mevr. Fien Haenen. Enkele jaren later zijn we weer begonnen met het bidden van de rozenkrans tijdens de aanbidding. Deze gebedsbijeenkomst duurt ca 1 uur en is elke vrijdagavond van 18.30-19.30 uur in de kerk.

Sinds 2016 leidt een diaken of onze pastoor de gebedsbijeenkomst. Het eerste deel bestaat uit aanbidding en het bidden van de rozenkrans, het tweede deel uit een woord en communie-dienst. Deze bijeenkomst duurt ca 1 uur en 15 minuten. Vrijdagavond, van 18.30-19.45 uur, in de kerk. Het aantal deelnemers bedraagt gemiddeld 9 a 10 personen.

Op de eerste vrijdag van de maand volgt na de uitstelling van het Allerheiligste een H. Mis. Twee maal per jaar organiseert de gebedsgroep een speciale gebedsdienst, in de vasten- en adventstijd in een kleine kloosterkapel.

M.i.v. oktober 2018: 1e vrijdagavond  H. mis van  oktober t/m maart in Mesch en van  april t/m sept in Mariadorp. In Mariadorp op overige vrijdagavonden geen aanbidding meer en geen woorddienst. Bidden van rozenkrans start dan om 19.00 uur.

In de Maria maanden, mei en oktober, wordt op de werkdagen de rozenkrans gebeden. In de vastentijd bidden we i,p.v. de rozenkrans, de kruisweg.

Elke dinsdagochtend om 8.30 uur bidden we live op Radio Maria de rozenkrans.

Voor informatie over onze gebedsgroep: hfnm@telfort.nl, tnv Ton Kesselaer

https://eucharistischeaanbidding.wordpress.com/2017/08/20/gebedsgroep-ruim-dertig-jaar-actief-in-mariadorp-eijsden/